EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2018.04.12.

Kerekasztal beszélgetés a Mobilfizetési Szimpóziumon

Hová tart az elektronikus fizetés?” kérdése került napirendre a harmadik Mobilfizetési Szimpózum kerekasztal beszélgetésén

Harmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a Mobilfizetési Szimpózium rendezvényét a Magyar Tudományos Akadémián, amelyen az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) a „Hová tart az elektronikus fizetés?” témakörben a GIRO Zrt., a Magyar Államkincstár, a Budapest Bank Zrt. az MKB Bank Zrt. a Takarék Csoport és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. képviselőivel kerekasztal beszélgetést tartott.

A beszélgető partnereket olyan kérdéseket foglalkoztatták, mint például ki hogyan látja milyen formában alakul át, milyen csatornákon fog zajlani az elektronikus fizetés a jövőben 5-6 év távlatában, mik a tapasztalatok, milyen tendenciák figyelhetők meg, továbbá át fog-e alakulni a POS használat, és amennyiben igen, hogyan (már elindult: például a PayPass), illetve, hogy mi lesz a sorsa a POS-nak? 

Az EFISZ által szervezett beszélgetésen résztvevők egyhangúlag megállapították, hogy a pénzügyi tudatosság erősítése már csak az új fizetési megoldások, a fintech vállalatok megjelenése miatt is fontos és prioritást érdemlő. A PSD2 és a GDPR bevezetése további edukációra kell, hogy ösztönözze a szolgáltatókat és a lakosságot egyaránt – állapították meg a kerekasztal résztvevői.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram