EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2023.11.02.

Aktuális szabályozási kérdésekről (CCD2/PSD/PSR/FIDA) egyeztettünk az Brüsszelben az EU illetékes döntéshozóival

2023. október 25-én kerültek megrendezésre az European Digital Finance Association (EDFA) szervezésében az aktuális szabályozási kérdésekről szóló egyeztetések az Európai Unió illetékes döntéshozóival. A brüsszeli egyeztetés-sorozaton az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetség (EFISZ) részéről a szervezet Főtitkára vett részt.  

Az „Empowering EU Consumers: National Implementation of the Consumer Credit Directive (CCD)” és az „European Financial Data Space: The Transformative Impact of PSD3, PSR and FIDA” témakörben az EDFA munkacsoportjainak beszámolóin, vitaindító javaslatain kerültek egyeztetésre, az EU bizottsági delegáltjaival szakmai panelbeszélgetéseket tartottunk. 

A fogyasztói hitelekről szóló irányelv kapcsán történt alkalmon a CCD nemzeti szintű megvalósításáról volt szó. Az eseményen uniós intézmények képviselői, nemzeti szabályozó hatóságok illetékesei, valamint iparági szövetségek találkoztak, hogy megvitassák a CCD átültetésének lehetséges előnyeit és keresztmetszeteit. 

Az EU pénzforgalmi piacának jövőjéről szóló alkalmon szakpolitikai döntéshozókkal, szakértőkkel és iparági szövetségi vezetőkkel történtek szakmai találkozók, és volt szó a releváns szabályozások jogalkotásának várható ütemezéséről is.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram