EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2024.03.27.

Magyarország az azonnali fizetési világ fejlődésének élvonalában - Az EFISZ egyesület nemzetközi workshopot szervezett Brüsszelben

2024. március 26-án került megrendezésre az Elektronikus Fizetési Szolgálatók Szövetsége (EFISZ) és a Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége közös nemzetközi eseménye a brüsszeli Liszt Kulturális Intézetben, mely a „Magyarország az azonnali fizetési világ fejlődésének élvonalában” címet viselte.

A külföldi szakmai rendezvény főként az elektronikus fizetési szolgáltatások ökoszisztémáját, határon átnyúló együttműködéseket, régiós partnerségeket és jó gyakorlatokat kívánta fókuszba helyezni – figyelemmel arra, hogy az EFISZ többek között szolgáltatások értéklánc alapú megközelítésében, EU versenyképességének megtartásában, és nem utolsó sorban partnerségek kialakításában gondolkodik.  

A bemutatkozó eseményen a Magyarországon 2020 óta sikeresen működő Azonnali Fizetési Rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok kerültek megosztásra, továbbá olyan továbbfejlesztési irányok is bemutatásra kerültek, melyek jó gyakorlatok lehetnek más tagországok számára. Az előbbieken túl, az EFISZ és érintett tagjai betekintést kaphattak a digitális pénzügyi szektor legújabb szolgáltatásairól és aktuális szabályozásokról, valamint a workshopon lehetőség nyílt szakmai párbeszédek lefolytatására is.

A zárt körben szervezett szakmai rendezvényen vendégelőadást tartott a European Digital Finance Association (téma: EDFA-Ernyőszervezetek bemutatása), a Magyar Nemzeti Bank (témák: Fizetési stratégia 2010-2030 Magyarország; Azonnali fizetések Magyarországon; Digitalizáció és Fraud Magyarországon), a GIRO Zrt. (téma: GIROInstant/AFR), Capsys Informatikai Kft. (téma: Hogyan tudjuk hatékonnyá tenni az Azonnali Fizetési Rendszert?), valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (téma: Smart Platform-határon átnyúló digitális ökoszisztémák és értékláncok). A vendégelőadásokat követően a résztvevőknek lehetőség volt networking alkalmon is részt venni.

EFISZ

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram