Együtt formáljuk a pénzügyi technológia jövőjét

Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége

AZ EFISZ
dokumentumok

Dávidházy Gábor Ákos

Főtitkár

Dávidházy Gábor az angol nyelven folytatott gépészmérnöki tanulmányok elvégzése után 1998-tól General Electric Hungary vállalat Operations Management Leadership Program résztvevőjeként számos országban nemzetközi gyártási, informatikai, beszerzési és projektvezetői tapasztalatot szerzett. Megbízásai közé tartozott, többek között a specifikus termékek beszerzésének európai koordinációja, a karbantartás-irányítási-management informatikai rendszerek gyári implementálása. Dolgozott a Lighting üzletág doveri (USA, Ohio) gyárában Six Sigma folyamatmérnökként, különböző folyamatfelügyeleti és vezetői döntéshozatali folyamatokat támogató rendszerek üzemeltetésében projektvezetőként, illetve részt vett a Vállalat digitális transzformációjában, mint Six Sigma Black Belt.

Szakmai pályafutását a GE Medical Systems-nél folytatta, ahol az EMEA régió sales és marketing tevékenységét, majd 2003-tól a Cég európai szolgáltatási központját irányította operations manager-ként. Ezt követően 2004-től a DUPONT Engineering Plastics üzletágának magyar és román piacokért felelős képviseletét látta el, majd a DUPONT genfi központjában a High Temperature Solutions EMEA termékcsalád Regional Business Marketing Manager-ként el valósította meg a Vállalat hosszú- és rövidtávú értékesítési- és marketingstratégiáját.

A mobilfizetéssel és alternatív fizetési megoldásokkal először mint, az Edenred Magyarország üzletfejlesztési vezetőjeként kezdett el foglalkozni, ahol számos koncepció kialakítását koordinálta, ilyen volt például a Ticket Restaurant Mobile szolgáltatás is. Emellett feladatai közé tartozott a vállalat projektirodájának kialakítása is.

Már a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megalakulása előtt dolgozott a Vállalat előkészítésén, majd később az Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) koncepcionális kidolgozásában és a szolgáltatás sikeres elindításában projektigazgatóként.

Gábor közel 12 éve dolgozik a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél, mint projekt – és üzletfejlesztési igazgató. Feladatai fókuszában a Vállalat innovatív célkitűzéseinek, a hazai digitalizáció előmozdításának, új digitális szolgáltatási értékláncok kidolgozása és támogatása áll.

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) főtitkáraként a Szövetség tagjaival együtt 2017 óta kiemelt prioritással dolgozik a hazai elektronikus fizetési ökoszisztéma fejlesztésén, az elektronikus fizetési szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók védelmén, az iparági és szektorspecifikus stratégiai környezet aktualitásainak és trendjeinek folyamatos elemzésén az ágazat (kormányzati és pénzügyi iparági) szereplőinek bevonásával, valamint az iparági és kormányzati szereplők közötti szakmai párbeszéd koordinálásán. Az European Digital Finance Association (EDFA) board tagjaként pedig igyekszik a hazai kezdeményezéseket és európai szakmai párbeszédet összehangolni, egyúttal a digitális pénzügyi szektor partneri együttműködéseit koordinálni.

AZ EFISZ
dokumentumok
FRISS HÍREk Továbbí hírek
IMPRESSZUM
Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ)
1027 Budapest, Kapás utca 6-12.
Cégjegyzékszám: 01-02-0016481
Adószám:18902323-1-41
Telefonszám: +36 70 451 4483
info@efisz.hu
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram