EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2021.12.01.

Megalakult az EFISZ új elnöksége és újra megválasztásra került a Szövetség korábbi elnöke és főtitkára

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) közgyűlési tagok az EFISZ új elnökségi tagjainak megválasztásáról és a szövetség alapszabályának elnökségi tagcserékre tekintettel történő módosításáról határoztak. A szövetség korábbi elnöke és főtitkára ismételten megválasztásra kerültek az egyesület év végi rendkívüli elnökségi ülésén.

Az elnökség korábbi tagjainak 2021. november 17-én lejáró mandátumára tekintettel, a szövetség közgyűlése az EFISZ elnöksége új tagjává Benyó Pétert, Veres Mihályt, Kiss Ferencet, Csáki Bélát, dr. Czimer Józsefet, dr. Selmeczi-Kovács Zsoltot, Forrai Pétert, Keiger Tamást és Majláth Zsoltot választotta meg az alapszabályban rögzített 5 éves időtartamra, azaz 2026. november 17. napjáig.

Az EFISZ hatályos alapszabályának megfelelően a szövetség elnöke a közgyűlés által megválasztott elnökségi tagok közül kerül megválasztásra. Az EFISZ elnöki tisztségének ellátására az elnökség a szövetség elnökének Veres Mihályt választotta meg újabb 3 éves időtartamra, 2021. november 29-én.

Az EFISZ főtitkárának mandátuma 2021. november 28-án járt le. A szövetség alapszabálya szerint a főtitkárt az elnök javaslata alapján az elnökség választja 5 évre. Veres Mihály elnök az EFISZ főtitkári tisztségére ismételten Dávidházy Gábort javasolta és kérte az elnökség döntését a szövetség novemberi elnökségi ülésén.

„Az elmúlt két évre visszatekintve kiemelendő, hogy az EFISZ egyesület szakmai építkezésében fontos mérföldkő volt az European Digital Finance Association (EDFA) megalakítása, és büszkék vagyunk arra, hogy az EDFA nonprofit szervezet az Európai Unió hivatalos konzultációs partnerként részt vett az Európai Digitális Pénzügyi Stratégia megalkotásában. A legfontosabb tanulság és megállapítás a jelenlegi helyzetben pedig talán az, hogy a koronavírus okozta világjárvány hatására éveket ugrott előre a hazai digitalizáció: új ötletek, új együttműködések és új megoldások jöttek létre. Az EFISZ-ben együtt formáljuk a pénzügyi technológia jövőjét. A szakmai munkát ennek kapcsán 2022-ben is folytatjuk!” - nyilatkozta Dávidházy Gábor, az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetségének főtitkára.

Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége

További információ:

info@efisz.hu

www.efisz.hu

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram