EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2019.11.15.

Fintech szövetségek szerte európából Brüsszelben tartanak találkozót az ökoszisztéma fejlesztése és népszerűsítése céljából

Tizenkét ország szövetségei fektetik le az alapokat közös kezdeményezések kifejlesztéséhez, a tapasztalatok egyes országok közötti megosztásához, és a Fintech ökoszisztéma fejlesztését az egész kontinensen lehetővé tevő szinergiák létrehozásához.   

Madrid, 2019. október 29. Európa (többek között Spanyolország, Olaszország, Portugália, Hollandia, Svédország, Lengyelország, Finnország, Magyarország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Luxemburg és Bulgária) tizenkét Fintech szövetsége vett részt azon a találkozón Brüsszelben az Európai Bizottság és az EBF (Európai Bankföderáció) jelenlétében, ahol a cél az európai Fintech ökoszisztéma előmozdítása, a teljes ökoszisztémát átfogó szövetség alapjainak lefektetése és kifejlesztése, valamint a kontinens innovációs kultúrájának továbbfejlesztése volt. 

A Brüsszelben tartott találkozó új kezdeményezések kifejlesztését célozta, valamint ennek a környezetnek az egyes országokban történő fejlesztéséből származó tapasztalatok megosztását, és szinergiák létrehozását az ökoszisztémán belüli eljárások és vállalati szolgáltatások javítására. 

Sebastien de Brouwer, az EBF szabályzatokért felelős igazgatója kifejtette, hogy „az elgondolt célkitűzések eléréséhez bátorítani kell az innovációt, valamint kedvező szabályozási környezet szükséges, amely támogatja az európai Fintech ökoszisztémát”. 

Az európai szövetségek évek óta kapcsolatban vannak egymással azzal a céllal, hogy különféle megállapodásokat kössenek, megosszák az ökoszisztéma által létrehozott dinamika elősegítését és előmozdítását célzó legjobb gyakorlatokat, valamint hogy megerősítsék a kommunikációt a kontinens különböző szövetségei és az Európai Bizottság között, és hogy megállapodásokat érjenek el különösen a jó gyakorlatok és szabályozás terén. Az egyes nemzetközi szervezetek közötti szövetség fejlődése érdekében számos fontos problémát tárgyaltak meg, többek között például a PSD2 szabályozás fejlődését, a szabályozási sandbox létrehozását, vagy a kriptovaluták és a közösségi finanszírozás elősegítését.

Az Európai Fintech Szövetség következő lépései

A brüsszeli találkozót követően az európai szövetségek arra hívják fel a kontinens többi szervezetét, hogy gyakori és gördülékeny dialógust alakítsanak ki a brüsszeli Európai Bizottsággal, amely elősegíti az európai Fintech társaságok közti kapcsolatot és megértést, és törekszik a közösségi szabályozási kezdeményezések előmozdítására és támogatására, a közös problémák és ügyek azonosításával. A következő találkozót 2020. januárjában tartják, ahol az európai szövetség megalapítása a cél.

Forrás

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram