EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2019.06.11.

Kerekasztal beszélgetés a „Mobilfizetési Szimpózium 2019” szakmai konferenciáján

„Vonuljunk a készpénz ellen”- ezen figyelemfelkeltő téma került napirendre a negyedik Mobilfizetési Szimpózum 2019. május 22-i kerekasztal beszélgetésén.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hagyományteremtő módon 2019. május 21-22. között a Magyar Tudományos Akadémia épületében rendezte meg a „Mobilfizetési Szimpózium 2019” zártkörű szakmai konferenciáját, amelynek célja évről-évre az, hogy párbeszédet indítson a hazai innovatív elektronikus fizetési megoldásokról és a hozzájuk köthető digitális szolgáltatásokról.

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) „Vonuljunk a készpénz ellen” témakörben a GIRO Zrt., Budapest Bank Zrt., OTP Csoport, T-Systems Hungary Zrt., Takarék Csoport, InterTicket Kft., Erste Bank Hungary Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. képviselőivel kerekasztal beszélgetést tartott a szakmai eseményen. A beszélgető partnereket olyan kérdéseket foglalkoztatták, mint például milyen főbb készpénzhasználat visszaszorítását, illetve mobilos alkalmazások fejlesztését célzó innovatív megoldásokat emelnének ki és kinek, mi a kedvence; a készpénz teljesen kiszorul-e, esetleg csak részben, illetve, hogy ez mennyi idő alatt történik meg; mit várunk és mit fog hozni az Azonnali Fizetési Rendszer; milyen az együttműködés PSD2-es nyitott platformhoz köthető megoldásokat fejlesztő fintech cégekkel; milyen előnyökkel jár a készpénzmentes világ új technológiák és fizetési megoldások terén; valamint mikor érjük el az elektronikus fizetések 50%-os részarányát a hazai lakossági pénzforgalomban?

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram