EFISZ
AZ EFISZ
dokumentumok

2018.06.25.

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. az EFISZ tagja lett

Új taggal, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-vel bővült a készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok civil úton szervezett, autonóm érdekképviseleti feladatokat ellátó társadalmi szakmai szervezete, az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ). 

A 100%-ban magyar tulajdonú Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. – a hazai pénzügyi szolgáltatások meghatározó szereplője – 2018. július eleji csatlakozásával tovább erősödik az EFISZ azon képessége, hogy még szélesebb körben tudja a hazai készpénzkímélő elektronikus fizetési ökoszisztéma fejlesztését, az új szolgáltatási és üzleti modellek kidolgozását támogatni.

„A Takarék Csoport EFISZ-hez való csatlakozásával a szövetkezeti hitelintézeti integrációban zajló digitalizációs folyamatokat kívánjuk megerősíteni és támogatni. A szervezeti átalakulás, ami átfogó digitalizálással jár, több, mint az IT képességek fejlesztése.  Ez egyben jelenti új üzleti modell kialakítását, új bevétel- és értékteremtő lehetőségek teremtését a digitális technológia felhasználásával. A digitalizáció során bevezetésre kerülő új ügyfélkapcsolati és kiszolgálási megoldások mellett, a folyamat alapú termékértékesítés kialakítása is elsődleges fontosságú. A technológia adta lehetőségek ezeken túl új üzleti, együttműködési modellek megvalósítását is eredményezik, melyek a Takarék csoport tagjai számára elsődleges, személyes ügyfélkapcsolat fenntartását erősíthetik. Ezen együttműködési modellnek része az EFISZ is, és rajta keresztül azok a tagszervezetek, akik segítségével megteremthetjük azt az elektronikus szolgáltatási palettát, amire az ügyfeleinknek a mindennapi életben szüksége lehet – és túlmutat a tipikusan banki megoldásokon” – nyilatkozta Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A meglévő tagjainkkal és a most csatlakozott Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-vel a hazai pénzügyi szolgáltatások piacának legnagyobb része az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetségének tagjává válik és ezzel lehetőségünk van arra, hogy a lakossági fizetési szolgáltatások elektronizálásával kapcsolatos javaslatainkat, az azzal összefüggő stratégiát közösen konszenzusos módon alakítsuk ki. A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. csatlakozásával tovább tudjuk erősíteni a készpénzmentes fizetési szolgáltatások elterjesztését támogató edukációs képességünket is” – nyilatkozta Veres Mihály az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége elnöke.

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram